Банер
Банер
Loading...

Аудитори Вінниччини нарахували понад 17 млн грн упущених вигод і непродуктивних витрат у дослідному господарстві «Корделівське» Інституту картоплярства НААН України

  Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Дослідне господарство «Корделівське» Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України за період з 01.07.2020 по 30.06.2022.

 За результатами аудиторського дослідження встановлено низку факторів ризику, які негативно вплинули на фінансово-господарську діяльність підприємства та призвели до упущених вигод і непродуктивних витрат фінансових ресурсів на суму понад 17 млн грн.

Зокрема, через незабезпечення середньорайонного рівня урожайності сільськогосподарських культур втрачено можливість додатково отримати 6,6 млн грн фінансових ресурсів.

Дослідне господарство недоотримало ще 1,5 млн грн доходів від реалізації продукції тваринництва за цінами, нижче собівартості.

Аудитори виявили, що на підприємстві не вирішено завдання технічного оновлення засобів виробництва. Так, відсутність оновленої матеріально-технічної бази, значна зношеність наявних основних засобів призвела до додаткових непродуктивних витрат з поточного ремонту на понад 4,2 млн грн та ще більш як на 2,6 млн грн – внаслідок залучення сторонньої сільськогосподарської техніки юридичних та фізичних осіб-підприємців до збору урожаю.

Використання у виробничій діяльності малопродуктивних сортів сільськогосподарських культур, посіви яких внаслідок негативного впливу погодних умов загинули, призвело до понесення непродуктивних витрат на суму 0,4 млн грн та, як наслідок, до упущених вигод на 1,7 млн грн.

Для поліпшення ефективності використання державного майна усунення виявлених недоліків аудитори надали відповідні рекомендації керівнику підприємства та зобов’язали щомісячно інформувати про стан їхньої реалізації до повного виконання.

Зателефонувавши на телефонну «гарячу лінію», яка функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 15:45, кожен може повідомити факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій державних і комунальних ресурсів. («Гаряча лінія»: (044)272-60-29 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432)66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

В Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.

Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби у Вінницькій області


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер