Банер
Банер
Loading...

"Маріуполь може бути відновлений лише під українським контролем": Ахметов планує судитися з російськими окупантами

Президент Шахтаря Рінат Ахметов  розповів про збитки, завдані йому внаслідок російського вторгнення.

"Після масштабного вторгнення Російської Федерації 24 лютого 2022 року такі заводи, як Азовсталь, ММК ім. Ілліча, Авдіївка Кокс, Луганська ТЕЦ та десятки інших об’єктів промислової інфраструктури та "зеленої" енергетики були частково або повністю знищені або законсервовані.

Ахметов, Ярославський та інші бізнесмени, пов'язані з футболом, допомогли Україні у війні з Росією на майже 6 мільярдів

Довоєнна капіталізація цих активів перевищувала 20 млрд доларів. Крім того, там було сировини та готової продукції на суму 1 млрд доларів. Ми обов’язково пред’явимо претензії проти РФ з вимогою відшкодувати всі збитки, завдані російською воєнною агресією.

Маріуполь може бути відновлений лише під українським контролем. Інших варіантів для мене бути не може. Жоден бізнес SCM (холдингова компанія Ахметова, – прим.) ніколи не працюватиме під контролем Росії. Ми всі єдині як ніколи. У цьому запорука нашої перемоги", – цитує Ахметова Interfax-Україна.

Нагадаємо, до портфеля SCM входять "Метінвест", "ДТЕК", ПУМБ, "Укртелеком", "Медіа Група Україна", UMG Investments, "Лемтранс", "ЕСТА", HarvEast, "АСКА", "АСКА-Життя" та інші – понад 500 компаній і підприємств, на яких працюють близько 200 тис. осіб. Кінцевим бенефіціаром SCM є Рінат Ахметов.


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер