Банер
Банер
Loading...

У Вінниці відновлюватимуть постраждалі внаслідок теракту багатоповерхівки - Сергій Моргунов зустрівся з мешканцями

П’ять десятків багатоповерхівок постраждали у Вінниці внаслідок російських ракетних ударів. Для того, щоб обстежити кожне приміщення створено кілька робочих груп. Про це на своїй сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Очільник громади зустрівся із вінничанами, будинки яких зазнали пошкоджень через російський теракт.

«Маємо зробити все від нас залежне, щоб якнайшвидше полагодити дахи і під’їзди, допомогти людям зафіксувати пошкодження, щоб вони мали змогу отримати фінансову компенсацію від держави. Розповідаємо алгоритм дій у таких випадках, який передбачив Кабінет Міністрів України», - наголосив Сергій Моргунов.

Тимчасово вибиті отвори в будівлях затягнули щільною плівкою. Наразі заміни шиферних листів потребують дахи 8 будинків. Міський голова подякував за готовність допомогти будівельними матеріалами міністру розвитку громад та територій України Олексію Чернишову, а також повідомив, що вдалося залучити допомогу міжнародних фондів. Зокрема є попередня домовленність про заміну 150 склопакетів із представниками американської благодійної організації «Global Empowerment Mission» («GEM») BStrong.

Тим часом, рятувальники продовжують працювати на місці. 98% завалів уже розібрано. На превеликий жаль, у лікарні не вдалося врятувати жінку з 85% опіків. Відтак кількість жертв зросла до 24 людей. 68 постраждалих наразі перебувають на лікуванні в стаціонарах, медики борються за життя важкопоранених.

«Наша громада прийняла рішення надати матеріальну підтримку родинам жертв теракту. Обласна влада також допоможе людям. Разом із обласними та державними службами продовжуємо працювати над ліквідацією наслідків ракетного удару. Зараз важливо об'єднати усі зусилля для всебічної допомоги постраждалим», - наголосив Сергій Моргунов.


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер