Банер
Банер
Loading...

ДПС здійснює контроль за діяльністю недобросовісних суб’єктів господарювання

Пресслужба Державної податкової служби України  повідомила, що ДПС у межах функціональних обов’язків постійно здійснює контроль за діяльністю недобросовісних суб’єктів господарювання.

За інформацією, отриманою від підрозділу фактичних перевірок ГУ ДПС у Хмельницькій області, на території регіону було встановлено непоодинокі випадки свідомого ухилення від повноти відображення валового доходу платниками єдиного податку, що є неприпустимим, особливо в умовах воєнного стану в Україні.

Так, під час аналізу звітної інформації низки платників єдиного податку було виявлено факти декларування нульового доходу за досить тривалі періоди за умови функціонування їх господарських одиниць. У ході перевірок діяльності цих платників було встановлено, що вони фактично отримують дохід, але видають не фіскальні чеки споживачам при продажу товарів (послуг).

Враховуючи виявлене та з метою встановлення реальних показників отриманого середньоденного доходу таких суб’єктів було здійснено проведення хронометражів – спостережень (процесу безпосереднього спостереження за веденням господарської діяльності платника податків), під час яких зафіксовано отримання ними доходу в розмірі від 30 до 50 тис. гривень на день.

Це свідчить про виявлення фактів грубого порушення законодавства, які після закінчення воєнного стану стануть підставою для нарахування відповідних сум фінансових санкцій та позбавлення права використовувати спрощену систему оподаткування порушниками.

Додатково повідомляємо, що внаслідок вжитих заходів ГУ ДПС у Хмельницькій області перевірені суб’єкти господарювання відновили проведення розрахункових операцій з використанням РРО/ПРРО та згідно з даними СОД РРО середньоденний офіційно задекларований виторг таких суб’єктів господарювання відповідає встановленому під час хронометражу-спостереженні.

Робота щодо виявлення та припинення грубих порушень податкового та пов’язаного з ним законодавства проводиться постійно.


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер