Банер
Банер
Loading...

Про термін подання додатка ЄСВ 2

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до  п.п. 49.18.1 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу Україна (далі-ПКУ) податкові декларації, крім випадків передбачених ПКУ, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) – протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Інструкцією щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженою Наказом № 783, встановлено звітний період, за який подається Декларація у разі закінчення строку дії договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування – календарний місяць з 01 числа місяця подання декларації, в якому закінчився строк дії Договору.

Починаючи з 01.01.2022 року фізичні особи, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають Податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859, у складі якої формують додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті».

Відтак, додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» у складі Податкової декларації про майновий подається протягом 20 календарних днів з першого числа місяця, що настає за місяцем, в якому закінчився строк дії договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер