Банер
Банер
Loading...

До уваги суб’єктів господарювання! Зміна розміру мінімального страхового внеску з 1 жовтня 2022 року

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу платників податків, що відповідно до п. 5 частини 1 ст. 1 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями «мінімальний страховий внесок» - це сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

Розміри мінімальної заробітної плати встановлено Законом про Державний бюджет 2022, відповідно розмір мінімального страхового внеску у 2022 році (у розрахунку на місяць) становить:

-          з 1 січня по 30 вересня – 1 430 грн (6 500 x 22 %);

-          з 1 жовтня по 31 грудня – 1 474 грн (6 700 x 22 %).

Важливо: єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (окрім випадків звільнення від сплати ЄВ). Якщо роботодавець не сплачує єдиний внесок за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачено єдиний внесок, виключаються зі страхового стажу найманого працівника, а суми заробітку не беруться для розрахунку розміру пенсії.

 


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер