Банер
Банер
Loading...

Про трудові відносини з найманими працівниками

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області   нагадує, що одним із напрямів діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Такий контроль податкові органи здійснюють, зокрема, шляхом проведення фактичних перевірок у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин (п.п. 80.2.7 п. 80.2 ст. 80 Податкового кодексу України).

У ході організації заходів контролю податкові органи використовують широкий спектр джерел інформації щодо ймовірних порушень трудового законодавства.

Нагадуємо, що згідно з нормами Кодексу законів про працю України порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками включає три основні моменти: укладення трудового договору; оформлення наказу про прийняття на роботу; повідомлення до Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу.


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер