Банер
Банер
Loading...

Контрольно-перевірочна робота вінницьких податківців під час мораторію триває

Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує про запровадження мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок. Він діятиме з 18 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться дія карантину, встановленого КМУ на всій території України задля запобігання поширенню COVID-19.

Утім робота вінницьких підрозділів контрольно-перевірочної роботи триває і зараз, оскільки мораторій не поширюється на документальні позапланові перевірки, що проводяться на звернення платника податків; на документальні позапланові перевірки з підстав, визначених п.п. 78.1.7 та 78.1.8 ст. 78 ПКУ (розпочато процедуру реорганізації, ліквідації чи банкрутства або подано заяву про знаття з обліку); на здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених п.п. 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 ст. 80 ПКУ; а також на  фактичні перевірки в частині порушення вимог законодавства щодо:

- обліку, ліцензування, виробництва, зберігання, транспортування та обігу пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

-   цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;

- обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками.

Отож, упродовж січня-серпня 2020 року підрозділом податкового аудиту Вінниччини проведено 1620 перевірок. А саме, 90 – планових, 1190 –  позапланових, 34 – фактичних. За результатами завершених перевірок до бюджету донараховано 109,8 млн грн податків і зборів.

Окрім того, за результатами перевірок збиткових підприємств зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 3,9 млн грн, чим упереджено подальшу несплату цього податку на 699 тис. грн. Також на 39,8 млн грн зменшено залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів,

Всього, за результатами контрольно-перевірочної роботи січня-серпня 2020 року, до Зведеного бюджету надійшло 41,1 млн. грн.

Сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області


Вибрати мову

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер